Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XX). Contribució a la flora al·lòctona.

Fraga-Arguimbau, P., Mascaró-Sintes, C. (†), Pallicer-Allès, X., Seoane-Barber, M. i Truyol-Olives, M. 2024. Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XX). Contribució a la flora al·lòctona. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 67: 17-32. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma.

Recepció del manuscrit: 17-12-2023; revisió acceptada: 19-01-2024; publicació online: 23-01-2024.

Es presenta un recull de dades corològiques per a 21 tàxons al·lòctons de la flora vascular de Menorca. D’aquests, 8 són citats per primera vegada a les Balears: Bacopa monnieri (L.) Wettst., Crassula multicava Lem. subsp. multicava, Furcraea selloana K. Koch, Hesperocyparis stephensonii (C.B.Wolf) Bartel, Lantana depressa Small var. depressa, Morus indica L., Panicum virgatum L., Rhaphiolepis umbellata (Thunb.) Makino. Altres 9 són novetat per a la flora al·lòctona de l’illa: Asparagus aethiopicus L., A. setaceus (Kunth) Jessop, Catharanthus roseus (L.) G. Don, Commelina erecta L., Dracaena draco (L.) L., Ficus microcarpa L.f., F. rubiginosa Desf. ex Vent., Phacelia tanacetifolia Benth., Talinum paniculatum (Jacq.) Gaertn. Dels altres 4 tàxons es proporcionen localitats concretes que confirmen el seu procés de naturalització.
Paraules clau: corologia, flora al·lòctona, invasores, Menorca, Illes Balears.

Datasets for 21 alien plant species found in Menorca (Balearic Islands) are summarized. Of those taxa, 8 are newly recorded for the flora of the Balearic Islands: Bacopa monnieri (L.) Wettst., Crassula multicava Lem. subsp. multicava, Furcraea selloana K. Koch, Hesperocyparis stephensonii (C.B.Wolf) Bartel, Lantana depressa Small var. depressa, Morus indica L., Panicum virgatum L., Rhaphiolepis umbellata (Thunb.) Makino. Other 9 are new for the flora of Menorca: Asparagus aethiopicus L., A. setaceus (Kunth) Jessop, Catharanthus roseus (L.) G. Don, Commelina erecta L., Dracaena draco (L.) L., Ficus microcarpa L.f., F. rubiginosa Desf. ex Vent., Phacelia tanacetifolia Benth., Talinum paniculatum (Jacq.) Gaertn. For the remaining 4 taxa precise locations are provided, thus their presence in the island is confirmed.
Keywords: chorology, alien flora, invasive species, Menorca, Balearic Islands.

Pere FRAGA-ARGUIMBAU, Cristòfol MASCARÓ-SINTES (†), Xec PALLICER-ALLÈS, Magda SEOANE-BARBER, Miquel TRUYOL-OLIVES, Comissió de Botànica. GOB Menorca – Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07703 Maó ; Pere FRAGA-ARGUIMBAU, Fundació Privada Carl Faust. Passeig Carl Faust, 9. 17300 Blanes (Girona); Cristòfol MASCARÓ-SINTES (†) i Magda SEOANE-BARBER, GOB Menorca. Camí des Castell, 53. 07702 Maó.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 67 Any 2024 i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *