Observaciones de insectos visitantes en flores de la orquídea palustre Anacamptis robusta (T. Stephenson) R.M. Bateman (Orchidacea) en s’Albufera de Mallorca

Richards R. y Owens, N.W. 2023. Observaciones de insectos visitantes en flores de la orquídea palustre Anacamptis robusta (T. Stephenson) R.M. Bateman (Orchidacea) en s’Albufera de Mallorca. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 66: 167-185. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma.

Recepció del manuscrit: 11-08-2023; revisió acceptada: 14-12-2023; publicació online: 18-12-2023.

Aportamos observaciones de la avispa escólida Megascolia bidens visitando la rara orquídea Anacamptis robusta en el Parque Natural s’Albufera de Mallorca en abril y mayo del 2022. Nuestros estudios confirman indicios previos de que Megascolia bidens es un importante vector del polen de la orquídea. También se observaron las especies de abejas Apis mellifera, Bombus terrestris, Ceratina cucurbitina y Hylaeus pictus visitando Anacamptis robusta.
Palabras clave: Orquídia de Prat, Anacamptis robusta, vector, polinizador, Megascolia, Apis, Bombus, Ceratina, Hylaeus.

Informem d’observacions de la vespa escòlida Megascolia bidens visitant a rara orquídia Anacamptis robusta al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca entre l’abril i maig de 2022. Aquests estudis confirmen indicis anteriors que Megascolia bidens és un important vector pol·linitzador de l’orquídia. També es van observar las espècies d’abelles Apis mellifera, Bombus terrestris, Ceratina cucurbitina i Hylaeus pictus visitant Anacamptis robusta.
Paraules clau: Orquídia de Prat, Anacamptis robusta, vector, pol.linizador, Megascolia, Apis, Bombus, Ceratina, Hylaeus.

We report observations of the scoliid wasp Megachile bidens visiting the rare orchid Anacamptis robusta at s’Albufera de Mallorca Natural Park in April to May 2022. Our studies confirm previous indications that Megascolia bidens is an important pollen vector of the orchid. The bee species Apis mellifera, Bombus terrestris, Ceratina cucurbitina and Hylaeus pictus were also observed visiting Anacamptis robusta.
Keywords: Robust Orchid, Anacamptis robusta, vector, pollinator, Megascolia, Apis, Bombus, Ceratina, Hylaeus.

Rachel RICHARDS, 16 The Green, Cockfield, Co. Durham, DL13 5AF UK. . Nick OWENS, 22 Springfield Close, Weybourne, Holt, Norfolk NR25 7TB UK.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 66 Any 2023 i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *