Description of a new Chersodromia Walker (Diptera: Hybotidae, Tachydromiinae) from salt marshland at the Reserva natural de s’Albufereta, Mallorca, Spain.

Grootaert, P. & Brice, D. 2023. Description of a new Chersodromia Walker (Diptera: Hybotidae, Tachydromiinae) from salt marshland at the Reserva natural de s’Albufereta, Mallorca, Spain). Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 66: 157-165. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma.

Recepció del manuscrit: 14-11-2023; revisió acceptada: 29-11-2023; publicació online: 1-12-2023.

Chersodromia albuferetaensis sp. nov. is described from salt marshland at the Reserva natural de s’Albufereta on Mallorca. The male is characterised by a long spine-like right cercus and having the 4th and 5th abdominal sternite set with a cushion of thick bristles.
Key words: Diptera, Hybotidae, Chersodromia, new species, salt marshes, Mallorca, Spain.

Es descriu Chersodromia albuferetaensis sp. nov. a partir d’una zona humida salobrosa de la Reserva natural de s’Albufereta a Mallorca. El mascle es caracteritza per un cerc llarg en forma d’espina en la vorera dreta i per tenir la quart i cinquè esternit abdominal engastat amb un coixí de cerdes gruixades.
Paraules clau: Diptera, Hybotidae, Chersodromia, espècies noves, salines, Mallorca.

Patrick GROOTAERT, Royal Belgian Institute of Natural Sciences, O.D. Taxonomy and Phylogeny, Entomology, Vautier street 29, B-1000 Brussels, Belgium; urn:lsid:zoobank.org:author:B80BC556-9087-4D0D-9D69-7FA9BE5779C4 ; David BRICE, The Crescent, Franklea Close, Ottery St Mary, Devon, England EX11 1US.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 66 Any 2023 i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *