Primeres dades de líquens foliícoles a Mallorca
(Illes Balears, Mediterrània Occidental)

Fiol, L.A. 2022. Primeres dades de líquens foliícoles a Mallorca (Illes Balears, Mediterrània Occidental). Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 65: 299-308. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma.

Recepció del manuscrit: 20-12-2022; revisió acceptada: 24-12-2022; publicació online: 24-12-2022.

Donam a conèixer a dues localitats de Mallorca, un petit grup de líquens foliícoles (Hyperphyscia adglutinata, Lecania naegelii, Lecanora chlarotera ssp. chlarotera, L. chlarotera ssp. meridionalis, Physcia adscendens, P. aipolia, P. leptalea, Ramalina farinacea i Xanthoria parietina) que, si bé no són exclusius d’aquest substrat, ens indiquen l’interès que pot tenir continuar la recerca.
Paraules clau: líquens foliícoles, Mallorca.

We introduce a small group of foliaceous lichens (Hyperphyscia adglutinata, Lecania naegelii, Lecanora chlarotera ssp. chlarotera, L. chlarotera ssp. meridionalis, Physcia adscendens, P. aipolia, P. leptalea, Ramalina farinacea and Xanthoria parietina) in two localities in Majorca, which, even if they are not exclusive to this substrate, they show us the interest they can have to carry on with the research.
Keywords: folicolous lichens, Mallorca.

Lluís A. FIOL. Departament de Biologia, Universitat de les Illes Balears. Email.


Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *