The Bees and Wasps (Hymenoptera Aculeata) of the Balearic Islands, their contribution to environmental and economic well-being and to scientific research

Owens, N. W. and Riddiford, N. J. 2022. The Bees and Wasps (Hymenoptera: Aculeata) of the Balearic Islands, their contribution to environmental and economic well-being and to scientific research. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 65: 259-289. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma.

Recepció del manuscrit: 1-11-2022; revisió acceptada: 30-11-2022; publicació online: 5-12-2022.

To complement a recent publication on the aculeate Hymenoptera (bees and wasps) biodiversity of the Balearic Islands, this paper focuses on the wider ecological role played by this group within the Balearics. Current knowledge is placed in its wider geographical context, with special emphasis on Mediterranean islands. The paper draws attention to the essential role of bees and wasps within the ecosystem, their value, threats and conservation needs, including sites, biotopes and endemisms. Illustrations are provided to demonstrate the diversity and attractiveness of the many bees and wasps across the Islands.
Keywords: Aculeates, bees, wasps, biodiversity, endemics, ecosystem, conservation.

Per complementar una publicació recent sobre la biodiversitat d’himenòpters aculeats (abelles i vespes) de les Illes Balears, aquest article se centra en l’ample paper ecològic que juga aquest grup a les Balears. L’actual coneixement se situa en el seu context geogràfic més ampli, amb especial èmfasi en les illes mediterrànies. El document fa una crida sobre el paper essencial de les abelles i les vespes dins de l’ecosistema, el seu valor, les amenaces i les necessitats de conservació, inclosos els llocs, els biòtops i els endemismes. Es proporcionen il·lustracions per demostrar la diversitat i l’atractiu de les nombroses abelles i vespes de les Illes.
Paraules clau: Aculeats, abelles, vespes, biodiversitat, endemismes, ecosistema, conservació.

Nick OWENS, 22 Springfield Close, Weybourne, Holt, Norfolk NR25 7TB, England. E-mail. Nick J. RIDDIFORD, TAIB, Schoolton, Fair Isle, Shetland, Scotland. E-mail.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 65 Any 2022 i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *