Presència de la gambeta Palaemon varians Leach, 1814 (Crustacea: Decapoda: Palaemonidae) en una llacuna costanera del LIC 5310029 Na Borges a Mallorca.

Garcia, L. i Pinya, S. 2022. Presència de la gambeta Palaemon varians Leach, 1814 (Crustacea: Decapoda: Palaemonidae) en una llacuna costanera del LIC 5310029 Na Borges a Mallorca. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 65: 131-137. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma.

Recepció del manuscrit: 12-05-2022; revisió acceptada:17-06-2022; publicació online: 21-06-2022.

Es documenta per primera vegada a Balears la presència de la gambeta d’aigua salobre Palaemon varians Leach, 1814 (Palaemonidae). L’exemplar estudiat va ser recol·lectat a l’estany de desembocadura del torrent de Na Borges, al nord de l’illa de Mallorca, situada dins un Lloc d’Importància Comunitària (LIC). Es tracta d’un crustaci típic d’ambients estuarins, molt comú a l’Atlàntic europeu però poc freqüent a les costes mediterrànies ibèriques.
Paraules clau: Caridea, Palaemon varians, aigües salobres, llacunes costaneres, Illes Balears.

The occurrence of the brackish water shrimp Palaemon varians Leach, 1814 (Palaemonidae) is documented for the first time in the Balearic Islands. The specimen studied was collected at the mouth of the torrent of Na Borges, in the north of the island of Mallorca, located inside a Site of Community Importance (SCI). It is a decapod crustacean typical of estuarine environments, very common in the European Atlantic but uncommon on the Iberian Mediterranean coasts.
Key words: Caridea, Palaemon varians, brakish water, coastal lagoons, Balearic Islands.

Lluc GARCIA i Samuel PINYA, Museu Balear de Ciències Naturals, Carretera Palma Port de Sóller, km 30. Sóller 07100, Illes Balears; Grup d’Ecologia Interdisciplinària, Universitat de les Illes Balears, Ctra. Valldemossa km 7,5, 07122 Palma, Illes Balears.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 65 Any 2022 i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *