In memoriam. Xavier Jansà Clar (1947-2022)

Xavier Jansà Clar (1947-2022). Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 65 (2022).

El 14 de gener ens va deixar Xavier Jansà, científic i artista, membre fundador de l’Institut Menorquí d’Estudis (Guàrdia, 2022). Fruit de la seva passió per la pintura va realitzar un tríptic que es troba la seu del Secretariat del International Council for the Exploration of the Sea (ICES) a Copenhaguen a Dinamarca. El tríptic en questió té tots els elements de l’obra pictòrica d’en Xavier, en tons marrons i grissos va ser pintat en els anys 70, i s’adelanta a problemes emergents avui en dia, com per exemple les escombraries marines. En ell en Xavier, pintà les pedres embrutades de vernis de les platjes seguramente de la seva terra Menorca, i al fons una mar tempestuosa que tambè s’ha de lligar amb la Menorca de la seva infantesa.

Aquesta entrada ha esta publicada en BSHNB 65 Any 2022. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *