Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XVII). Notes florístiques.

Fraga-Arguimbau, P., Pallicer-Allès, X., Seoane-Barber, M., Truyol-Olives, M., Mascaró-Sintes, C., Carreras-Martí, D., Capó-Nin, J. i Coll-Pieres, D. 2021. Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XVII). Notes florístiques. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 64: 155-167. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 12-12-2021; revisió acceptada: 15-12-2021; publicació online: 17-12-2021.

Es donen a conèixer noves dades corològiques i observacions taxonòmiques per a la flora de Menorca referents a 28 tàxons. D’aquests 6 són novetat per a la flora de les Balears: Asparagus aphyllus L., Carex pendula Huds., Corynephorus canescens (L.) P. Beauv., Orobanche pubescens d’Urv., Puccinellia festuciformis subsp. lagascana M.A. Julià & J.M. Monts., Spergula arvensis L. Altres 4 ho són per la flora de Menorca: Achillea ageratum L., Cirsium echinatum (Desf.) DC., Polygonum equisetiforme Sm., Teucrium flavum subsp. glaucum (Jord. & Fourr.) Ronniger. Les citacions dels altres tàxons del catàleg florístic són un recull de noves localitats que amplien les seves àrees de distribució fins ara conegudes.


Paraules clau: corologia, flora vascular, Menorca, Illes Balears.

New chorological data and taxonomic observations referring to the vascular flora of Menorca are reported for 28 taxa. 6 taxa are new records for the flora of the Balearic Islands: Asparagus aphyllus L., Carex pendula Huds., Corynephorus canescens (L.) P. Beauv., Orobanche pubescens d’Urv., Puccinellia festuciformis subsp. lagascana M.A. Julià & J.M. Monts., Spergula arvensis L. Other 4 are newly reported for the flora of Menorca: Achillea ageratum L., Cirsium echinatum (Desf.) DC., Polygonum equisetiforme Sm., Teucrium flavum subsp. glaucum (Jord. & Fourr.) Ronniger. The other records are for taxa with a narrow distribution on the island or with some conservation interest.


Keywords: chorology, new records, vascular flora, Menorca, Balearic Islands.

Pere FRAGA-ARGUIMBAU, Comissió de Botànica. GOB Menorca – Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07702 Maó. pere.fraga@gmail.com i Fundació Privada Carl Faust. Passeig Carl Faust, 9. 17300 Blanes (Girona); Xec PALLICER-ALLÈS, Magda SEOANE-BARBER, Miquel TRUYOL-OLIVES, Comissió de Botànica. GOB Menorca – Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07702 Maó; Cristòfol MASCARÓ-SINTES, Comissió de Botànica. GOB Menorca – Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07702 Maó i GOB Menorca. Camí des Castell, 53. 07702 Maó; David CARRERAS-MARTÍ, Comissió de Botànica. GOB Menorca – Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07702 Maó. Josep CAPÓ-NIN, Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera. Consell Insular de Menorca. Plaça de la Biosfera, 5. 07703 Maó David COLL-PIERES. Passatge de ses Delícies, 1. 07750 Ferreries.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 64 Any 2021 i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *