Notes corològiques per a la flora de Mallorca

Cardona, C., Cerrato, M.D., Ribas-Serra, A., Cortés-Fernández, I., Mir-Rosselló, P.M., López-Vich, L., Truyols, F. i Gil, L. 2021. Notes corològiques per a la flora de Mallorca. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 64: 47-59. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 21-07-2021; revisió acceptada: 30-07-2021; publicació online: 04-08-2021.

En el present treball s’aporten dades corològiques per a 30 tàxons de la flora balear. D’aquests, quatre representen una novetat per a la flora de les illes: Arisarum x aspergillum Dunal, Guizotia abyssinica (L. fil.) Cass., Ornithogalum baeticum Boiss. i Rorippa palustris (L.) Besser. Altres tres citacions representen una novetat insular: Amaranthus powelli S. Watson, Glycyrrhiza glabra L. i Crassula muscosa L. Així mateix aportem dades d’altres tàxons, la majoria dels quals representen ampliacions importants de l’àrea de distribució coneguda fins ara a l’illa de Mallorca. Cal destacar que més del 40% de les citacions corresponen a tàxons d’origen al·lòcton.
Paraules clau: Flora vascular, corologia, Mallorca, Illes Balears.

This paper provides chorological data for 30 taxa of the Balearic flora. Of these, four are new to the islands’ flora: Arisarum x aspergillum Dunal, Guizotia abyssinica (L. fil.) Cass., Ornithogalum baeticum Boiss. i Rorippa palustris (L.) Besser. Three others are insular novelties: Amaranthus powelli S. Watson, Glycyrrhiza glabra L. i Crassula muscosa L. In addition, we provide data on other taxa, most of which represent important extensions of the known distribution area to the island of Mallorca. It should be noted that more than 40% of the records correspond to taxa of allochthonous origin.
Keywords: Vascular flora, chorology, Majorca, Balearic Islands.

Carles CARDONA, Marcello Dante CERRATO, Arnau RIBAS-SERRA, Iván CORTÉS-FERNÁNDEZ, Pere Miquel MIR-ROSSELLÓ, Laura LÓPEZ-VICH, Francisco TRUYOLS i Lorenzo GIL; Grup d’Ecologia Interdisciplinar. Dpt. Biologia. Universitat de les Illes Balears. Ctra. Valldemossa, Km 7,5. 07122-Palma de Mallorca. lorenzo.gil@uib.es.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 64 Any 2021 i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *