New records of Pachygrapsus maurus (H. Lucas, 1846) (Crustacea: Decapoda) in Balearic Islands (Western Mediterranean Sea)

Bernal-Ibáñez, A., Morató, M., Álvarez, E. and Vázquez-Luis, M. 2021. New records of Pachygrapsus maurus (H. Lucas, 1846) (Crustacea: Decapoda) in Balearic Islands (Western Mediterranean Sea). Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 64: 15-22. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 16-juny-2021; revisió acceptada: 24-juny-2021; data publicació online 24-juny-2021.

The current distribution of Pachygrapsus maurus in the Mediterranean Sea is not well known. This species seems to share niches with other species of the same genus, such as Pachygrapsus marmoratus and Pachygrapsus tranversus. We report the presence of P. maurus in Es Vedrà, Es Vedranell and els Illots de Ponent, as first records in Ibiza. Abundance data of P. marmoratus and P. maurus is provided and carapace width and length (CW × CL) of collected individuals were measured.
Keywords: Pachygrapsus maurus; Pachygrapsus marmoratus; Zoogeography; Mediterranean Sea; Balearic islands.

La distribució actual de Pachygrapsus maurus a la mar Mediterrània no és ben coneguda. Sembla que aquesta espècie comparteix nínxols amb altres espècies del mateix gènere, com Pachygrapsus marmoratus i Pachygrapsus tranversus. Aquest treball evidencia la presència de P. maurus a Es Vedrà, Es Vedranell i els Illots de Ponent, com a primer registre a Eivissa. Es proporcionen dades d’abundància de P. marmoratus i P. maurus i mesures de l’amplada i la longitud toràcica (CW × CL) dels individus recollits.
Palabras clave: Pachygrapsus maurus; Pachygrapsus marmoratus; Zoogeografia; Mar Mediterrània; illes Balears

Alejandro BERNAL IBÁÑEZ: Centro Oceanográfico de Baleares (IEO, CSIC). Muelle de Poniente s/n, 07015. Palma de Mallorca, Spain. MARE Marine and Environmental Sciences Centre, Agência Regional para o Desenvolvimento da Investigação Tecnologia e Inovação (ARDITI), Edifício Madeira Tecnopolo, Piso 0, Caminho da Penteada. Funchal, Madeira, Portugal; Mercè MORATÓ, Élvira ÁLVAREZ i Maite VÁZQUEZ LUIS: Centro Oceanográfico de Baleares (IEO, CSIC). Muelle de Poniente s/n, 07015. Palma de Mallorca, Spain.
Corresponding author: alejandro.bernal@mare centre.pt

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 64 Any 2021 i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *