Algunes espècies d’Atheta i gèneres afins (Coleoptera, Staphylinidae) identificades per Georg Benick i recol·lectades en coves de Catalunya i de les Illes Balears

Bellés, X. 2021. Algunes espècies d’Atheta i gèneres afins (Coleoptera, Staphylinidae) identificades per Georg Benick i recol·lectades en coves de Catalunya i de les Illes Balears. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 64: 9-13. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 03-abril-2021; revisió acceptada: 14-abril-2021; data publicació online 21-abril-2021.

Es reporten noves cites de coves de Catalunya i de les Illes Balears de les espècies Aloconota gregaria, Aloconota insecta, Aloconota sulcifrons, Atheta (Alaobia) bellesi, Atheta (Alaobia) linderi, Atheta (Alaobia) spelaea, Atheta (Alaobia) subcavicola i Atheta (Mocyta) negligens. Totes les espècies foren identificades per Georg Benick. Val a destacar la nova cites per a les Illes Balears (Mallorca) de l‘espècie Aloconota insecta, i l’ampliació als Pirineus orientals de la distribució ibèrica d’Atheta spelaea.
Paraules clau: Atheta, Aloconota, Alaobia, Mocyta, biospeleologia, troglòfila, Catalunya, Illes Balears.

New records in caves from Catalonia and Balearic Islands of the species Aloconota gregaria, Aloconota insecta, Aloconota sulcifrons, Atheta (Alaobia) bellesi, Atheta (Alaobia) linderi, Atheta (Alaobia) spelaea, Atheta (Alaobia) subcavicola and Atheta (Mocyta) negligens are reported. All species were identified by Georg Benick. It is worth noting the new record for the Balearic Islands (Mallorca) of the species Aloconota insecta, and the extension to the eastern Pyrenees of the Iberian distribution of Atheta spelaea.
Keywords: Atheta, Aloconota, Alaobia, Mocyta, biospeleology, troglophilic, Catalonia, Balearic Islands.

Xavier BELLÉS, Institut de Biologia Evolutiva (CSIC Universitat Pompeu Fabra), Passeig Marítim 37, 08003 Barcelona, Spain. E mail: xavier.belles@ibe.upf csic.es

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 64 Any 2021 i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *