Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XVI). Notes florístiques

Fraga Arguimbau, P., Mascaró Sintes, C., Pallicer Allès, X., Carreras Martí, D., Seoane Barber, M. i Fernández Rebollar, I. 2020. Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XVI). Notes florístiques. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 63: 191 208. ISSN 0212 260X. e ISSN 2444 8192. Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 26-desembre-2020; revisió acceptada: 29-desembre-2020; data publicació 30-desembre-2020.

Es donen a conèixer noves dades corològiques i observacions taxonòmiques per a la flora de Menorca referents a 33 tàxons. D’aquests, 7 són novetat per a la flora de les Balears: Bunias erucago L., Holcus lanatus subsp. vaginatus (Willk. ex Pérez Lara) M. Seq. & Castrov., Juncus striatus Schousb. ex E. Mey, Minuartia hybrida subsp. laxa (Jord.) Jauzein, Najas marina subsp. armata Horn, Thymelaea passerina (L.) Coss. & Germ., Verbena officinalis subsp. africana R. Fern. & Verdc. Altres 8 ho són per la flora de Menorca: Cerastium diffussum Pers., Filago fuscescens Pomel, Glebionis x merinoana (Pau) P. Fraga & C. Mascaró comb. nov., Linaria micrantha (Cav.) Hoffmanns. & Link, Lysimachia tenella L., Rosa andegavensis Bastard., Sanguisorba minor Scop. subsp. minor, Stellaria ruderalis M. Lepší, P. Lepší, Z. Kaplan & P. Koutecký. La inclusió d’altres 6 tàxons ha servit per confirmar la seva presència a l’illa: Ceratophyllum demersum L., Lythrum salicaria L., Medicago heterocarpa Spach ex Durieu, Paronychia argentea Lam., Reseda phyteuma L. i Rosa canina L., la resta de citacions corresponen a tàxons dels que fins ara es coneixien poques localitats.
Paraules clau: corologia, flora vascular, Menorca, Illes Balears.

New chorological data and taxonomic observations referring to the vascular flora of Menorca are reported for 33 taxa. 7 taxa are new records for the flora of the Balearic Islands: Bunias erucago L., Holcus lanatus subsp. vaginatus (Willk. ex Pérez Lara) M. Seq. & Castrov., Juncus striatus Schousb. ex E. Mey, Minuartia hybrida subsp. laxa (Jord.) Jauzein, Najas marina subsp. armata Horn, Thymelaea passerina (L.) Coss. & Germ., Verbena officinalis subsp. africana R. Fern. & Verdc. Other 8 are newly reported for the flora of Menorca: Cerastium diffussum Pers., Filago fuscescens Pomel, Glebionis x merinoana (Pau) P. Fraga & C. Mascaró comb. nov., Linaria micrantha (Cav.) Hoffmanns. & Link, Lysimachia tenella L., Rosa andegavensis Bastard., Sanguisorba minor Scop. subsp. minor, Stellaria ruderalis M. Lepší, P. Lepší, Z. Kaplan & P. Koutecký. Six taxa with an uncertain presence on the island are confirmed: Ceratophyllum demersum L., Lythrum salicaria L., Medicago heterocarpa Spach ex Durieu, Paronychia argentea Lam., Reseda phyteuma L. and Rosa canina L. Other records are for taxa that are considered as very rare in the island (less than 5 populations known).
Keywords: chorology, new records, vascular flora, Menorca, Balearic Islands.

Pere FRAGA ARGUIMBAU, Fundació Privada Carl Faust. Passeig Carl Faust, 9. 17300 Blanes (Girona) pere.fraga@gmail.com; Cristòfol MASCARÓ SINTES, GOB Menorca. Camí des Castell, 53. 07702 Maó. Xec PALLICER ALLÈS, David CARRERAS MARTÍ i Ivan FERNÁNDEZ REBOLLAR, Observatori Socioambiental de Menorca. Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07702 Maó; Magda SEOANE BARBER, GOB Menorca. Camí des Castell, 53. 07702 Maó. Tots els autors membres de la Comissió de Botànica. GOB Menorca Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07703 Maó.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 63 Any 2020 i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *