Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XV). Contribució a la flora al·lòctona

Fraga Arguimbau, P., Mascaró Sintes, C., Pallicer Allès, X., Carreras Martí, D., Seoane Barber, M. 2020. Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca (XV). Contribució a la flora al·lòctona. Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 63: 175 189. ISSN 0212 260X. e ISSN 2444 8192. Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 20-desembre-2020; revisió acceptada: 23-desembre-2020; data publicació 30-desembre-2020.

Es presenta un recull de dades corològiques per a 29 tàxons al·lòctons de la flora vascular de Menorca. D’aquests, 15 son citats per primera vegada a les Balears: Convolvulus sabatius Viv., Dactyloctenium aegyptium (L.) Willd., Iberis semperflorens L., Myoporum insulare R.Br., Opuntia engelmannii Salm-Dyck ex Engelm. var. engelmannii, Paspalum notatum Flüggé, Paulownia tomentosa (Thunb.) Steud., Physalis angulata L., Populus x canescens (Aiton) Sm., Rumex cristatus DC., Ruschia tumidula (Haw.) Schwantes, Ruschia uncinata (L.) Schwantes, Salix caprea L., Scilla peruviana L., Silene pendula L. Altres 8 són novetat per a la flora al·lòctona de l’illa: Cyperus eragrostis Lam., Lathyrus odoratus L., Leucaena leucocephala (Lam.) de Wit, Opuntia dillenii (Ker-Gawl) Haw., Opuntia engelmannii var. lindheimerii (Engelm.) U. Guzman & Mandujano, Paraserianthes lophantha (Vent.) I.C. Nielsen, Sambucus nigra L., Washingtonia robusta H. Wendl. Dels altres 6 tàxons es donen a conèixer noves poblacions.
Paraules clau: corologia, flora al·lòctona, invasores, Menorca, Illes Balears.

Datasets for 29 alien plant species found in Menorca (Balearic Islands) are summarized. Of those taxa, 15 are newly recorded for the flora of the Balearic Islands: Convolvulus sabatius Viv., Dactyloctenium aegyptium (L.) Willd., Iberis semperflorens L., Myoporum insulare R.Br., Opuntia engelmannii Salm-Dyck ex Engelm. var. engelmannii, Paspalum notatum Flüggé, Paulownia tomentosa (Thunb.) Steud., Physalis angulata L., Populus x canescens (Aiton) Sm., Rumex cristatus DC., Ruschia tumidula (Haw.) Schwantes, Ruschia uncinata (L.) Schwantes, Salix caprea L., Scilla peruviana L., Silene pendula L. Other 8 are new for the flora of Menorca: Cyperus eragrostis Lam., Lathyrus odoratus L., Leucaena leucocephala (Lam.) de Wit, Opuntia dillenii (Ker-Gawl) Haw., Opuntia engelmannii var. lindheimerii (Engelm.) U. Guzman & Mandujano, Paraserianthes lophantha (Vent.) I.C. Nielsen, Sambucus nigra L., Washingtonia robusta H. Wendl. For the rest of taxa new locations are given.
Keywords: chorology, alien flora, invasive species, Menorca, Balearic Islands.

Pere FRAGA ARGUIMBAU, Fundació Privada Carl Faust. Passeig Carl Faust, 9. 17300 Blanes (Girona) pere.fraga@gmail.com; Cristòfol MASCARÓ SINTES, GOB Menorca. Camí des Castell, 53. 07702 Maó. Xec PALLICER ALLÈS, David CARRERAS MARTÍ, Observatori Socioambiental de Menorca. Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07702 Maó; Magda SEOANE BARBER, GOB Menorca. Camí des Castell, 53. 07702 Maó. Tots els autors membres de la Comissió de Botànica. GOB Menorca Institut Menorquí d’Estudis. Camí des Castell, 28. 07703 Maó.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 63 Any 2020 i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *