Echinophora spinosa a les Illes Pitiüses (Illes Balears): actualització de la seva demografia (2020)

Espinosa, J., Torres, N., San Miguel, L. i Stafforini, M. 2020. Echinophora spinosa a les Illes Pitiüses (Illes Balears): actualització de la seva demografia (2020). Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 63: 143 152. ISSN 0212 260X. e ISSN 2444 8192. Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 14-desembre-2020; revisió acceptada: 22-desembre-2020; data publicació 26-desembre-2020

La vegetació dunar a les illes Pitiüses ha sofert als darrers 50 anys una forta alteració per diversos motius. Segons algunes observacions recents, s’havia vist que l’espècie de flora vascular Echinophora spinosa havia desaparegut d’algunes localitzacions on es donava per segura. Es presenta un treball realitzat per fer una recerca i actualitzar la seva demografia a les illes Pitiüses durant l’any 2020.
Paraules clau: Echinophora spinosa, illes Pitiüses, Eivissa, Formentera, Balears.

The dune vegetation in the Pitiusas Islands has undergone a strong alteration in the last 50 years for various reasons. According to some recent observations, it has been seen that the species of vascular flora Echinophora spinosa had disappeared from some locations where it was considered safe. A work carried out is presented having monitored and updated its demographics in the Pityusic Islands during the year 2020.
Keywords: Echinophora spinosa, Pityusic Islands, Ibiza, Formentera, Balearic Islands.

Jaime ESPINOSA, Apartat de correus, 1498. 07800 Eivissa. Spain. Adreça electrònica: je.noguera67@gmail.com ; Nèstor TORRES, Avda. Espanya, 5. 3er B. 07800 Eivissa. Adreça electrònica: nestortorres.eivissa@gmail.com ; Laura SAN MIGUEL, Apartat de correus, 31. 07829 Sant Agustí des Vedrà. Adreça electrònica: yebisah@hotmail.com ; i Mario STAFFORINI † in memoriam

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 63 Any 2020 i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *