Armadillidium nahumi n. sp. (Crustacea: Oniscidea: Armadillidiidae), a new terrestrial isopod from catalan Pre-Pyrenees (Iberian Peninsula)

Garcia, Ll. 2020. Armadillidium nahumi n. sp. (Crustacea: Oniscidea: Armadillidiidae), a new terrestrial isopod from catalan Pre Pyrenees (Iberian Peninsula). Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 63: 89-96. ISSN 0212 260X. e ISSN 2444-Palma (Illes Balears).

Recepció del manuscrit: 2-octubre-2020; revisió acceptada: 9-novembre-2020; data publicació 12-novembre-2020

Es descriu una nova espècie d’Isòpode terrestre de la península Ibèrica: Armadillidium nahumi n.sp. (Armadillidiidae). Els espècimens provenen de la part més meridional de l’àrea prepirenenca de Catalunya. La nova espècie és molt propera a altres incloses dins l’anomenat “grup Armadillidium serratum” que habiten aquesta mateixa àrea del nord de la península Ibérica, el nord d’Àfrica i les Illes Balears.
Paraules clau: Isòpodes terrestres, nova espècie, Armadillidium, Catalunya, Península Ibèrica.

A new species of terrestrial Isopod of the Iberian Peninsula: Armadillidium nahumi n.sp. (Armadillidiidae) is described. The specimens come from the southernmost catalan Pre-Pyrenees area. The new species is closely related with others of the so-called “Armadillidium serratum-group”, that inhabit this area of the northern Iberian peninsula, North Africa and the Balearic Islands.
Key words: Terrestrial isopods, new species, Armadillidium, Catalonia, Iberian Peninsula.

Lluc Garcia, Balearic Museum of Natural Sciences/Interdisciplinary Ecology Group
University of Balearic Islands, llucgarcia@telefonica.net.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BSHNB 63 Any 2020 i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Armadillidium nahumi n. sp. (Crustacea: Oniscidea: Armadillidiidae), a new terrestrial isopod from catalan Pre-Pyrenees (Iberian Peninsula)

  1. BSHNB diu:

    Bona feina LLuc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *