Aproximació a la flora vascular del Colomer de Formentor (Mallorca, Illes Balears)

Alomar, G. 2020. Aproximació a la flora vascular del Colomer de Formentor (Mallorca, Illes Balears).

Boll. Soc. Hist. Nat. Balears, 63: 35-51. ISSN 0212-260X. e-ISSN 2444-8192. Palma (Illes Balears).

S’han catalogat 139 tàxons al Colomer de Formentor. A partir de les dades observades s’ha determinat l’índex de riquesa florística. L’anàlisi de l’espectre biològic mostra que un 58 % dels tàxons són teròfits. L’espectre corològic mostra un domini dels tàxons que tenen un origen mediterrani amb un 66,9 %. L’endemicitat mostra un alt nombre de tàxons (16), mentre que els elements tirrènics són més baixos (6).


Paraules clau: flora, corologia, biogeografia, illot del Colomer, Pollença, Mallorca.


APPROACH TO THE VASCULAR FLORA OF THE COLOMER DE FORMENTOR (MALLORCA, BALEARIC ISLANDS). 139 taxa have been cataloged in the Colomer de Formentor. Based on the observed data, the floristic richness index has been determined. Biological spectrum analysis shows that 58% of taxa are therophytes. The chorological spectrum shows a dominance of taxa that have a Mediterranean origin with 66.9%. Endemicity shows a high number of taxa (16), while Tyrrhenian elements are lower (6).

Keywords: flora, chorology, biogeography, Colomer islet, Pollença, Mallorca.

Guillem ALOMAR i CANYELLES. E Mail: guillemalomar56@gmail.com

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *